En morgen nog een keer

Het "papa zijn" heb ik moeten leren, bijna 14 jaar geleden bij de geboorte van Meneertje Koekepeertje. Vervolgens heb ik het "papa zijn" opníeuw moeten leren, 6 jaar geleden bij de geboorte van Pippi Kletskous. Want opeens kwam ik erachter dat een dochter hebben héél anders is dan een zoon hebben. Opeens verschoonde ik een meisje, opeens gebruikte mijn dochter haar charmes om me in te pakken, opeens ging ik aan de slag met het verzorgen van een bos lange krullen… 3 soorten crème, verschillende kammen, verzorgende olie, clipjes, elastiekjes, haar los, haar vast… Een heel ritueel en een hele voorbereiding. En wat ben ik blij dat ik dit mag leren! Totdat de dag komt dat ik het niet meer mag doen omdat Pippi zelf haar haar wil doen. Hoe zal dat voor mij zijn? En nog belangrijker, hoe zal dat voor háár zijn?


Voor de mooie kleine dame in het verhaal is al zover. Ze gaat voor het eerst zelf aan de slag om haar mooie krullen te verzorgen. Best spannend eigenlijk. Alles komt eraan te pas: kammen, borstels, crèmes. Wat een avontuur zal dat zijn! En niet zomaar een avontuur, maar een avontuur waarin ze de uitdagingen aangaat en waarin ze leert om in haarzelf te geloven.


Zelfs de grootste uitdagingen zullen lukken als je ze stap voor stap aangaat


En morgen nog een keer - Esohe Weyden

Illustraties: Mijke Coebergh

Uitgeverij: Uitgeverij Vrijdag

ISBN: 978-94-6434-249-9

Aanbevolen leeftijd: 6-9 jaar

Over de schrijver
Reactie plaatsen