Julian is een zeemeermin
Bekentenis van de dag: ik kijk haast nooit naar journaal. Iedereen kan daar zijn of haar mening over hebben, maar voor mij is het een bewuste keuze. Voor mijn gevoel zie ik daar teveel negatief nieuws. En het kan overkomen alsof ik mijn ogen dicht hou voor de realiteit, maar toch neem ik deze beslissing. Kijk naar Hongarije en de nieuwe anti-homowet. Toevallig kreeg ik dit mee en het doet mij wederom beseffen dat er nog veel te doen valt op het gebied van tolerantie, respect en solidariteit. 

Wanneer Julian met zijn oma in de metro zit, zien ze drie mooie mensen met jurken aan alsof ze zeemeerminnen zijn. En toevallig is Julian dol op zeemeerminnen. Thuis bij oma aangekomen fantaseert hij er nog over. Wanneer oma dan ook uit de kamer is, verkleedt Julian zich creatief als zeemeermin. Maar dan komt oma binnen en ziet ze wat Julian heeft gedaan. Oh, o jee...

Een boek met weinig tekst en dat opent juist de mogelijkheid tot vragen en een gesprek.


Hoe praat jij met jouw kind over sexuale geaardheid en genderidentiteit?


Julian is een zeemeermin - Jessica Love

Uitgeverij: Loes Randazzo

ISBN: 978-94-93007-05-5

Aanbevolen leeftijd: Vanaf 4 jaar

Over de schrijver
Reactie plaatsen