Wie ben ik?

Bij de vraag "Wie ben ik" denk ik standaard als eerste "Ik ben papa van twee geweldige kinderen".

Wie ben ik nog meer? Check de introductie hiernaast ;-)

Over mij

Hoe verbaasd kan je over sommige dingen zijn. Zelf was ik heel verbaasd toen ik begreep dat niet alle kinderen in Nederland regelmatig lezen, ze niet allemaal beschikken over leesboekjes of dat niet alle kinderen worden voorgelezen. Ik kon het me niet voorstellen. 


Er kunnen echter verschillende redenen hiervoor zijn. Niet ieder kind houdt van lezen. Niet elke ouder kan voldoende tijd ervoor vrijmaken. Niet elke ouder voelt zich (verbaal) zeker genoeg om voor te lezen. En zo zijn er meerdere redenen. 


Voorlezen is mijn passie. Ik vind het gewoon geweldig om het te doen en, minstens zo belangrijk, ik zie het belang ervan in voor de ontwikkeling van kinderen. 


Ik wil àlle kinderen in Nederland aan het lezen krijgen. Te groots gedacht? Ik ga liever voor de 100 om dan misschien bij 95 te blijven steken, dan dat ik voor de 60 ga en die dan “tevreden” haal. 


Het voorlezen doe ik met veel plezier, zowel thuis aan mijn eigen kinderen als ook via voorleesmomenten aan andere kinderen. En om nog meer kinderen te bereiken stimuleer ik ouders ook graag om kinderen voor te lezen, voorzie ik hen van tips op het gebied van voorlezen en geef ik ook boekentips. 


Ja die 100, daar zie ik mezelf wel komen. 


Marlon "Marley" Bakboord

Voorlees InspiratorVoolezen uit Waar Is Mijn Noedelsoep?!?