Bij Mij Thuis
Van huis uit ben ik gewend om me netjes voor te stellen en te groeten als ik bij vrienden of vriendinnen thuiskwam. Een “Hoi ik ben Marlon” kwam er bij mij écht niet uit. “Dag mevrouw, ik ben Marlon”. Dat was ik gewend. Sommige ouders  reageerden daar heel verbaasd op, maar ik was niet anders gewend. En zo verschilt elke cultuur, elk huishouden, elke opvoeding. Het één hoeft niet beter te zijn dan het ander, het kan gewoon anders zijn. 


Zo ook bij Aicha en haar buurjongen en beste vriend Sep. Aicha krijgt van huis uit meer Marokkaanse gewoonten mee en Sep meer Vlaamse gewoonten. Op de bladzijdes in het boek zie je de twee huizen naast elkaar en kijk je mee met Aicha en Sep. Je ziet hoe de beste vrienden beiden hun eigen gebruiken hebben. En hoe Aicha de verschillen in het eten benoemt, zo geldt het voor al hun verschillen: Anders, maar even lekker. 


Bij mij thuis - Somia Bakali 

Illustraties: Ann de Bode

ISBN: 978-94-6131-938-8

Aanbevolen leeftijd: 4-6 jaar

Over de schrijver
Reactie plaatsen