Alle dagen sneeuw
“Pfff, ok we gaan wel op wintersport” zei ik als 23-jarige tegen mijn vriendinnetje van toen. Al een paar jaar wilde ze dat en mijn antwoord was standaard “Wat moet ik in de sneeuw”, ondertussen wijzend op mijn mooie bruine huidskleur. Ik had verwacht na één keer wintersport weer even van het “gezeur” af te zijn ;-). Eindstand was dat ik meteen verliefd was op het snowboarden en vanaf toen gingen we elk jaar. Ik voelde me eerst een beetje een vreemde eend in de bijt met zo weinig gekleurde mensen op de piste, maar na elke afdaling voelde ik me zekerder. Ook ik hoor thuis op de piste!


Amira is dol op snowboarden! Na school kan ze niet wachten om haar boardje te pakken en met haar vrienden en vriendinnen het snowboardpark te rocken. Amira hoort thuis op de piste! Maar waarom komt er dan veel minder publiek kijken bij de meidenwedstrijden dan bij de jongenswedstrijden? En waarom is haar beker voor de eerste plaats kleiner dan die van de jongens? Dat klopt niet! Zal het Amira samen met haar vriendinnen lukken om voor gelijkheid te zorgen in de snowboardwereld?


Een mooi verhaal over gendergelijkheid gebaseerd op echte ervaringen


Alle dagen sneeuw - Fleur Pierets & Rachida Aoulad

Illustraties: Noëmi Willemen

Uitgeverij: Uitgeverij Vrijdag

ISBN: 978-94-6434-204-8

Aanbevolen leeftijd: Vanaf 4 jaar

Over de schrijver
Reactie plaatsen