Nine en Mella Bij Ons Thuis
Hoe bijzonder is het wel niet hoe je mensen kan leren kennen. Ongeveer 5 jaar geleden, toen mijn dochter net was geboren wilde ik haar eerste pop voor haar kopen. Bewust wilde ik een pop van kleur in een wereld waarin ze al met zoveel witte poppen zou gaan kennismaken. Dus reed ik speciaal naar Colourful Goodies voor deze pop. Want ik wist dat Ellen Brunet poppen verkocht waarin ieder kind zich kon herkennen. Niet alleen in huidskleur of haarstructuur van de pop, maar ook bijvoorbeeld in mentale- (Syndroom van Down) of lichamelijke (schisis) kenmerken. Tijdens Covid kregen Ellen en ik meer contact op Clubhouse. Toen ongeveer 2 maanden geleden haar boek uitkwam, wist ik dat ik deze moest hebben. 


Het boek Nine & Mella Bij Ons Thuis zorgt in zeven mooie verhalen vol diversiteit alweer voor herkenning voor alle kinderen. Je leest over verschillende culturen, boeken lezen, (eenzame) mensen erbij betrekken, samen zorgen voor een mooier milieu, gendergelijkheid, lekker eten….. Een mooie smeltkroes van thema’s toch. 


En dat is ook wat onze maatschappij is: een mooie smeltkroes van culturen ❤️


Nine & Mella Bij Ons Thuis - Ellen Brudet

Illustraties: Maruga Koops

Uitgeverij: Leopold Amsterdam

ISBN: 978-90-258-8516-8

Aanbevolen leeftijd: 4-6 jaar

Over de schrijver
Reactie plaatsen