Hiep hiep hoeree!
Misschien kan iemand anders er beter over oordelen, maar ik denk niet dat ik een opschepper ben. Ik maak daar echter één uitzondering op: wanneer het gaat over mijn moeders kookkunsten. Zonder gêne en zonder twijfel zeg ik dat níemand lekkerder kookt dan mijn moeder! Maar ook dáár geldt een uitzondering op: niemand maakte lekkerdere pannenkoeken dan mijn oma! Eten is onlosmakelijk verbonden met de Surinaamse cultuur. Eten is genieten, eten is liefde, eten is verbinding. Lobi (liefde) voor mijn moeder en mijn oma ❤️


Abby logeert bij haar oma. En dat is gezellig, maar oma staat de hele dag in de keuken te koken. Abby heeft geen zin om buiten te spelen en al dat eten van oma vraagt maar om één ding: een feestje. Dus organiseert Abby een verrassingsfeest voor oma. Alle buren en familieleden zijn welkom! Is oma dan jarig? Nee, maar eten is verbinding. En met zoveel eten zal er geen gebrek zijn aan verbinding en plezier!


Wie kookt volgens jou het allerlekkerst?


Hiep hiep hoeree! - Carolijn Leisink

Illustraties: Maruga Koops

Uitgeverij: Clavis

ISBN: 978-90-448-4410-8

Aanbevolen leeftijd: vanaf 4 jaar

Over de schrijver
Reactie plaatsen