Zo klinkt verandering
Amanda Gorman. Ik zeg de naam nogmaals AMANDA GORMAN. Hoe een jongedame van 24 zo groots kan zijn en een voorbeeld is voor zowel mensen jonger als ouder dan haar. Amanda Gorman is de jonge vrouw die tijdens de inauguratie van de Amerikaanse president Joe Biden was gevraagd haar gedicht voor te dragen. En hoewel haar gedicht slaat op de Verenigde Staten, zijn haar woorden vrij vertaald een hoopvolle en inspirerende boodschap voor de hele wereld: Een wereld waarin we met zโ€™n allen die berg moeten beklimmen naar meer saamhorigheid, meer gelijkheid en een betere wereld voor onze kinderen.


โ€œZo klinkt veranderingโ€ is een gedicht in de vorm van een prentenboek. ย Een boek vol inclusie en diversiteit. Het spoort jou, mij, onze kinderen aan om een steentje bij te dragen in een positieve verandering van onze wereld. Sta klaar voor een ander, werk mee aan een schone natuur, sluit niemand buiten. Het jonge meisje uit dit boek doet het allemaal en trommelt hierbij telkens meer kinderen op. De combinatie van korte sterke teksten en de betekenisvolle illustraties nodigen uit om met jouw kind te praten over dit boek en de boodschap die het uitdraagt.


๐—ข๐—ฝ ๐˜„๐—ฒ๐—น๐—ธ๐—ฒ ๐—บ๐—ฎ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฝ๐—ฟ๐—ผ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ท๐—ถ๐—ท ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜„๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—น๐—ฑ ๐—ถ๐—ฒ๐˜๐˜€ ๐—บ๐—ผ๐—ผ๐—ถ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜๐—ฒ ๐—บ๐—ฎ๐—ธ๐—ฒ๐—ป?


Zo klinkt verandering - Amanda Gorman

Illustraties: Loren Long

Uitgeverij: Unieboek | Het Spectrum bv

ISBN: 978-90-00-37872-2

Aanbevolen leeftijd: Vanaf 4 jaar

Over de schrijver
Reactie plaatsen