Ik ben Josefien
Ik probeer zoveel mogelijk herinneringen van mijn kinderen op te schrijven. Ik doe dat omdat ik die niet wil vergeten. Bijzondere gebeurtenissen, grappige uitspraken, noem maar op. Zo weet ik ook nog het moment dat Nathan zo bestuderend naar zijn handjes keek. Dat besef dat dat zíjn handen zijn en dat hij ze kan besturen. En zo ontdekken kinderen dat ze een eigen mens zijn, met een eigen willetje kuche twee is nee kuche. En langzamerhand wordt hun wereld steeds groter. Besef van hun gezin, hun familie, hun land en zo gaandeweg hun plek in de wereld met álle levende wezens.


Josefien komt ook tot dat besef. Het besef dat ze een mens is, een zoogdier, een dier, een levend wezen. Dit boekje doet niet alleen Josefien dat beseffen, maar ook jouw kind kan dat door dit boek. De eenvoudige tekst en de levendige illustraties brengen het nog meer over. En door het interactieve van het boek wordt jouw kind er nog meer bij betrokken. Het eindigt vervolgens met de mooie boodschap dat iedereen uniek is. 🤎


Iedereen is uniek! Hoe mooi is dat.


Ik ben Josefien - Jan Thornhill

Illustraties: Jacqui Lee

Uitgeverij: NBD Biblion

ISBN: 978-94-6202-149-5

Aanbevolen leeftijd: 4-7 jaar

Over de schrijver
Reactie plaatsen