Trots op haar!
Wie ben ik? Bij die vraag denk ik standaard als eerste “Ik ben papa van twee geweldige kinderen”. Het vaderschap geeft mij de meeste voldoening. Als ik eerlijk ben, er zijn genoeg dingen die ik als vader beter kan doen. Het verdelen van mijn aandacht vind ik soms een uitdaging. Ik ervaar regelmatig tijdsdruk en hierdoor schiet ik nog weleens uit mijn slof. Soms hou ik te weinig rekening met de (pre-)puberteitsfase waar Nathan in zit. En ik kan het mooie haar van Elize na 4 jaar nog steeds niet goed genoeg stylen. Maar ik weet wel dat ik mijn rol als vader vervul met de meest goedbedoelde en liefdevolle intenties. En zo zijn er zoveel andere vaders die hun kind met deze intenties opvoeden of willen opvoeden. Dat mag ook weleens worden erkend.


Ook de vader van Zuri is zo'n vader. Hij doet alles voor haar en laat Zuri ook blijken dat haar haar zó mooi is. Dat geeft Zuri een heel trots gevoel, op zichzelf en op haar haar. Zoveel verschillende kapsels zijn er te creëren en vandaag is het helemaal belangrijk dat Zuri het allermooiste kapsel heeft, want vandaag is een bijzondere dag. Dus haar vader doet heel erg zijn best om dat voor elkaar te krijgen. Maar dat is zo makkelijk nog niet. Gaat het hem lukken? En waarom is vandaag zo'n bijzondere dag?


Ik wens alle vaders en vaderfiguren een fijne Vaderdag komende zondag.


Trots op haar! - Matthew A. Cherry

Illustraties: Vashti Harrison

Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf

ISBN: 978-90-00-37633-9

Aanbevolen leeftijd: Vanaf 4 jaar

Over de schrijver
Reactie plaatsen