Hoe werken de dagelijkse dingen
17 december 2021 

Hoe werken de dagelijkse dingen

Bij ons in huis staat vaak genoeg de muziek aan. Zo ook vandaag. Via Spotify op mijn telefoon bedien ik de geluidsbox en toen kwam de vraag van Elize: “Papa hoe doe jij met jouw telefoon de box harder?” Ik begon met een Jip en Janneke uitleg over golfjes die je niet kan zien, maar die voor de verbinding zorgen. En toen pakte ik mijn oude kinderencyclopedie erbij en liet golfsignalen zien. Het is fijn om die leergierigheid van de kinderen te zien en ook met een antwoord te kunnen komen. 

 

In ”Hoe werken de dagelijkse dingen” wordt op eenvoudige wijze uitleg gegeven over alledaagse dingen. Sommige onderwerpen in dit boek zijn gedateerd, maar het boek bevat ook tijdloze vragen zoals bijvoorbeeld hoe groeien bomen, hoe stijgt een luchtballon en hoe wordt kaas gemaakt. Dit boek is niet meer van deze tijd, maar ik gun het ieder kind om een soortgelijk boek in huis te hebben.

 

Heb jij al een kleurrijke kinderencyclopedie in huis?

 

Hoe werken de dagelijkse dingen – Eliot Humberstone

Aanbevolen leeftijd: 6-12 jaar

Over de schrijver
Reactie plaatsen