Thijs lust geen ijs

Decembermaand eetmaand. Vandaag was ik in de supermarkt voor onze kerstinkopen. Weliswaar met een lijstje, maar ik ben een echte chaoot en als ik dan inkopen moet doen voor kerst dan wordt er van alles gepakt. En toch weet ik van tevoren al dat de kinderen en ik na de kerstdagen met zoveel lekkernijen blijven zitten. Maar wat nu als je als kind niet alles lust? En dan heb ik het niet over alles wat maar enigszins op groente lijkt, maar juist de lekkere dingen die al jouw vriendjes en vriendinnetjes wel lusten. Hoe opgelaten en buitengesloten kan je je dan wel niet voelen? Op feestdagen, verjaardagen, traktaties op school. Voor deze eetstoornis is een naam: ARFID.

 

Helaas heeft Thijs ARFID. Niemand uit zijn klas weet dit. Dus wanneer zijn beste vriend Rick jarig is en op school gaat trakteren is dit voor Thijs eerder een spannend dan een fijn moment. Zal een speciale eetdokter Thijs kunnen helpen met zijn eetstoornis?

Dit boek helpt kinderen met ARFID zichzelf beter te begrijpen, maar ook kinderen zonder ARFID zullen dit eetprobleem beter snappen. De vragen op elke bladzijde helpen hierbij.

 

Een boek voor kinderen met en zonder een eetprobleem.

 

Thijs lust geen ijs – Rita Maris

Illustraties: Brainstorm

Uitgeverij: Aldo Manuzio

ISBN: 978-94-92600-34-9

Aanbevolen leeftijd: 5-8 jaar

Over de schrijver
Reactie plaatsen