Ik ben niet mopperig!
Maart 2018. Iemand was boos, heel boos. Op een A4-tje, geplakt op zijn deur werd dat duidelijk gemaakt. "Niemant mocht binen koomen" op Nathan’s kamer. De reden weet ik niet meer, maar ik herinner me nog wel dat ik zijn boodschap respecteerde en dus pas weer naar binnen ging na zijn toestemming. Mijn stilzwijgende boodschap naar hem was dat al zijn emoties er mogen zijn. Niet alleen de emoties van vrolijkheid, maar ook die van boosheid, verdriet, schaamte enzovoort. 


Muis staat in het bos bekend als "de mopperige muis uit de eikenboom". Maar kennen de andere dieren Muis wel? Als Kleine Das verdwaalt gaat Muis met haar op zoek naar haar moeder. Tijdens deze zoektocht leren de andere dieren Muis beter kennen én leert Muis zichzelf ook beter kennen.


Laten we vaak genoeg even stilstaan bij onze eigen emoties en die van ons kind.


Ik ben niet mopperig! - Steve Smallman

Illustraties: Caroline Pedler

Uitgeverij: Veltman Uitgevers

ISBN: 978-90-483-1730-1

Aanbevolen leeftijd: 3-7 jaar

Over de schrijver
Reactie plaatsen