Alles over piekeren en bang zijn
09 december 2022 

Alles over piekeren en bang zijn

Marley en zwemdiploma A. Nou, ik weet niet hoelang ik erover heb gedaan om die te behalen, maar ik weet wel dat het láng was. Er zijn momenten geweest dat mijn ouders dachten dat ik naar zwemles ging, maar dat ik vervolgens weer met een droge zwembroek thuiskwam (beginnersfout, ik had ‘m nat moeten maken 😉 ). Ik was, om ‘t maar zo te zeggen, bang voor water. En dan vooral als ik op mijn rug moest zwemmen. Waar kwam deze angst vandaan? Ik weet het nog steeds niet. 


Want de angsten van een kind zijn niet altijd zo makkelijk te verklaren. Hoe kan je jouw kind dan toch helpen om van dit bange gevoel of gepieker af te komen? Misschien wel door te beginnen met het gevoel uit te pluizen. Wat is dat gevoel, hoe voelt het, waarom voel je het? En hierna kan je samen kijken hoe je van het gevoel afkomt. In dit kleurrijke en informatieve boek vol diversiteit zullen kinderen met zorgen of angsten zichzelf kunnen herkennen. En aansluitend kan je dan met jouw kind aan de slag om het gevoel weg te nemen óf ermee te leren omgaan. 


Adem langzaam in, adem langzaam uit


Alles over piekeren en bang zijn- Felicity Brooks

Illustraties: Mar Ferrero

Uitgeverij: Usborne

ISBN: 978-1-80370-437-1

Aanbevolen leeftijd: 4-12 jaar

Over de schrijver
Reactie plaatsen