De wolf komt echt niet
Had jij dat vroeger ook als kind? Een angst voor spoken, monsters onder het bed, een donkere zolder. Okay, misschien valt dit onder de categorie “too much info”, maar hier komt mijn bekentenis: Toen mijn broer en ik nog heel klein waren en we samen in de slaapkamer speelden, was ik soms best bang om alleen te zijn. Dus als mijn broer dan voor de grote boodschap naar de badkamer moest, ging ik met hem mee. “Jakkes” hoor ik jou al denken. Maar ik kijk met een liefdevolle lach op mijn gezicht terug op zulk soort herinneringen ❤️


Als Konijntje gaat slapen moet Mama Konijn alle moeite doen om Konijntje te overtuigen dat de wolf niet komt. Maar hoe weet ze dat nou zo zeker? Want ook al weet de wolf niet waar zijn wonen, hij ruikt ze vast wel en weet dan waar hij moet zijn. En ook al weet de wolf niet hoe een lift werkt, daar laat hij zich vast niet door tegenhouden. Wat Mama Konijn ook zegt, Konijntje is niet overtuigd. Zal de wolf wel of niet komen?


Welke angst had jij als kind en hoe help jij jouw kind nu omgaan met angsten?


De wolf komt echt niet - Myriam Ouyessad

Illustraties: Ronan Badel

Uitgeverij: Gottmer Kinderboeken

ISBN: 978-90-257-7056-3

Aanbevolen leeftijd: 3-8 jaar


Over de schrijver
Reactie plaatsen