Arabische sprookjes
Voordat we beeldschermen hadden, gingen verhalen door middel van boeken de hele wereld over. En voordat we allen beschikten over boeken gingen verhalen middels de kunst van het vertellen de hele wereld over. De gebroeders Grimm hebben vanuit Duitsland zoveel meer landen verrijkt met hun sprookjes. De verhalen van Anansi de Spin zijn vanuit Ghana in Suriname terechtgekomen om vervolgens weer de oversteek te maken naar Nederland. En zo ervaren zoveel delen van de wereld ook het gewin van Arabische sprookjes uit het Midden-Oosten.


In “Arabische sprookjes” lees je 20 van de mooiste sprookjes en verhalen. Vanuit Irak zijn ze nu naar Nederland gekomen, maar wie weet waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Rusland, Turkije, Duitsland? Het zijn verhalen voor groot en klein met de mooiste levenslessen over dankbaarheid, jezelf zijn en blijven, en zoveel meer mooie boodschappen.


Sprookjes geloven niet in grenzen of landen of talen of identiteit of cultuur. Sprookjes zijn van iedereen en voor iedereen. 


Arabische sprookjes - Rodaan Al Galidi

Illustraties: Geertje Aalders

Uitgeverij: Gottmer kinderboeken

ISBN: 978-90-257-6718-1

Aanbevolen leeftijd: 6 t/m 10 jaar

Over de schrijver
Reactie plaatsen