In Afrika met Avi en Kumbi
Ken je dat? Dat je het lekkerste op jouw bord bewaart, omdat je dat als laatste wilt opeten. Of dat je dat nieuwe kledingstuk zó graag wilt dragen, maar toch ook wilt wachten op een speciale gelegenheid. Dat gevoel had ik al maanden bij het boek “In Afrika met Avi en Kumbi”. Ik wilde de boekentip zo graag delen, maar wilde ook wachten op een speciale gelegenheid. 


Met kleurrijke illustraties en begrijpelijke teksten nemen Avi en Kumbi je mee naar het Afrika van lang, lang geleden. Ze beginnen 200.000 jaar geleden en vertellen vervolgens de rijke geschiedenis van Afrika. Zo lees je over de oorsprong van metaal, het begin van de landbouw, de eerste architectuur en de meest beroemde universiteiten en bibliotheken. Maar ook lees je over de tijd van de slavernij, de strijd tegen het kolonialisme en over de vele grote iconen die hun bijdrage hebben geleverd aan het rijke verleden van Afrika. Dit boek is de perfecte aanvulling op de minieme kennis die schoolboeken geven over Afrika. En dat dan in een soort toegankelijke “wist je dat” vorm.


En als je je afvraagt “wat is dan nu die speciale gelegenheid?”... Februari is Black History Month. De maand van de jaarlijkse herdenking van belangrijke personen en gebeurtenissen in de geschiedenis van de Afrikaanse diaspora. 


In Afrika met Avi en Kumbi - Khize wamaZambezi

Illustraties: Sanelisiwe Singaphi en Bulelani Booi

ISBN: 978-90-00-35671-3

Aanbevolen leeftijd: 7 - 12 jaar

Over de schrijver
Reactie plaatsen