Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes
08 oktober 2021 

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes

“En toen ging ik blabla en toen was er blabla en toen zei ik blabla…” Ken je dat? Dat kinderen een verhaal vertellen en dan bijna struikelen  over de woorden, omdat ze uit enthousiasme álles tegelijk willen vertellen. Precies dat heb ik nu ook!

“Bedtijdverhalen voor Rebelse Meisjes”. Ik ken het boek al zolang, maar toch had ik het nog niet gelezen. En ik moet eerlijk zijn, ik heb het boek nog niet uit, maar ik móest ‘m nu meteen opzij leggen om mijn enthousiasme erover te delen. Het thema van de huidige Kinderboekenweek is: Worden wat je wil. Een beter moment om dit boek te delen is er niet.

In dit boek staan 100 verhalen over bijzondere vrouwen. Van wiskundige tot motorcrosser, van topmodel tot farao, ze staan er allemaal in.  Dit is het boek dat de meisjes én jongens van de jongste generatie moeten meekrijgen. Als deze meisjes onbewust begrensde ideeën over hun toekomst hebben dan geeft dit boek ze hopelijk het besef dat ze kunnen worden wat ze willlen!


Met wie zou jij deze boekentip willen delen? Stuur 'm door!


Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes - Elena Favilli en Francesca Cavallo

Uitgeverij: Rose Stories

ISBN: 978-90-824701-3-0

Aanbevolen leeftijd: 9-14 jaar

Over de schrijver
Reactie plaatsen