Ballerinadroom
“Je kan álles bereiken wat je wil bereiken!” Hoe denk jij over deze uitspraak? Ik denk dat er soms enkele beperkende  factoren kunnen zijn. Máár ik denk ook dat we groter mogen dromen of streven dan we over het algemeen doen. En de volgende stap is om hier dan heel hard voor te gaan werken!


In Ballerinadroom vertelt Michaela DePrince haar waargebeurde verhaal. Als weesmeisje leefde ze in Sierra Leone. Op een dag ziet ze in een tijdschrift een foto van een ballerina en vanaf dat moment weet zij wat ze wil worden: ballerina! Het geluk komt haar kant op wanneer ze geadopteerd door een Amerikaans gezin. En als 4-jarig meisje begint daar het verwezenlijken van haar droom. Dit doet ze door keihard te werken en op te boksen tegen rassendiscriminatie. En ze slaagt erin. In een voornamelijk witte balletwereld is zij een van de weinig donkere internationale balletdanseressen!

Het boek is eenvoudig en toegankelijk geschreven. En tegelijkertijd is het een compleet verhaal en vertelt het een hele mooie boodschap.


Worden wat je wilt. Kinderen, ga achter jullie droom aan en laat niks of niemand jullie tegenhouden!


Ballerinadroom - Michaela en Eliane DePrince

Illustraties: Ella Okstad

Uitgevrij: Uitgeverij Holland (Ruur van Ulzen)

ISBN: 978-90-251-1389-6

Aanbevolen leeftijd: 7-10 jaar

Over de schrijver
Reactie plaatsen