Het zwarte kleurenboek
Soms vind ik boeken zo mooi dat ik er meteen iets over wil schrijven. Meestal probeer ik dan eerst iets uit mijn persoonlijke leven te delen om dan vervolgens het bruggetje te maken naar het boek. Maar hoe doe ik dat met een boek dat gaat over iemand die blind is? Ik heb immers mijn zicht. Ik kan genieten van alle mooie kleuren die ik om me heen zie. In de natuur, in alle tekeningen die mijn kinderen maken, in alle kleurrijke etenswaren. Het doet me op dit moment beseffen hoe gezegend ik ben met iets wat ik maar al te vaak als vanzelfsprekend neem: mijn zicht. Maar dat betekent niet dat mensen zonder zicht niet gezegend zijn of niet van kleuren kunnen genieten.


Thomas heeft namelijk geen zicht. Betekent dit dat kleuren niets voor hem betekenen? Nee, ook Thomas geniet van de kleuren en kan op zijn manier eigen associaties leggen bij de verschillende kleuren. 

Dit mooie boek kan ook door blinden gelezen worden door de braille die erin staat en de mooie illustraties die ook gevoeld kunnen worden.


CHALLENGE: Ik gun het jou om dit weekend eens extra stil te staan bij alle mooie kleuren om je heen.


Het zwarte kleurenboek - Menena Cottin

Illustraties: Rosana Faria

Uitgeverij: Ludion

ISBN: 978-94-91819-40-7

Aanbevolen leeftijd: 3-8 jaar

Over de schrijver
Reactie plaatsen