Was ik maar...
“Deze is mooi, deze is mooi, deze is echt mooi” Dat was mijn eerste reactie na het lezen van dit boek. Hoe vaak maken wij volwassenen ons wel niet schuldig aan het volgende: onszelf vergelijken met anderen. “Was ik maar even lang als hij. Had ik maar zulk haar als zij. Wist ik maar zoveel als zij.” En ook kinderen kunnen dit bewust of onbewust doen.  Ze zien zoveel kwaliteiten in andere kinderen, maar hun eigen kwaliteiten zien ze soms beduidend minder. En dat is best jammer, vind je niet?


Was ik maar een vlinder, dacht het kindje. Dan kon ik overal naartoe vliegen. Was ik maar een wandelende tak, dacht de vlinder. dan zou ik minder opvallen. Was ik maar...

Een boek over jouw eigen identiteit en dankbaarheid voor jouw eigen kwaliteiten.


Challenge: Vraag jouw kind om 3 eigen kwaliteiten te benoemen.


Was ik maar... - Mies van Hout

Uitgeverij: Hoogland en Van Klaveren

ISBN: 978-90-8967-314-5

Over de schrijver
Reactie plaatsen